ANTALYA / KAŞ - Mustafa Kocakaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ ALANI

GÜZELLİK HİZMETLERİ ALANI

ALANIN AMACI

Güzellik Hizmetleri Alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Güzellik Hizmetleri Alanında son yıllarda ülkemizde gelişen teknolojiyle beraber hızlı bir değişim süreci başlamıştır. Bu değişim süreci alanda faaliyet gösteren çalışanların bilgi ve becerilerini arttırarak kendilerini yenilemelerini gerektirmekte ve bu alanda yetişmiş nitelikli iş gücü ihtiyacını gün geçtikçe arttırmaktadır. Bu nedenle öğrencilere, alan/dallar ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra; öğrencinin yeniliğe, değişime uyum sağlayabilen, çevresindeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, hedeflerini belirleyip bunlara ulaşmak için girişimlerde bulunabilen, yaratıcı, eleştiriye açık ve mesleki yeterliklere sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmiştir.

Güzellik Hizmetleri Alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Güzellik salonları ve merkezlerinde,
2.
Masaj salonları ve merkezlerinde,
3.
Spor merkezleri ve salonlarında,
4.
Termal otellerde,
5.
SPA, terapi ve bakım merkezlerinde,
6.
TV kanallarında,
7.
Tiyatro salonlarında,
8.
Kozmetik satış noktaları,
9.
Kozmetik imalatçılarında ,
10.
Kamu kurum kuruluşları içerisindeki kuaför ve güzellik salonları vb.
yerlerde çalışabilirler.

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Meslek liselerinin Güzellik Hizmetleri alanından mezun olanlar"Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI (ÖNLİSANS (2 YIL))

-Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri

-Tıbbi ve Aromatik Bitkiler